meni zapri meni

Donacija dohodnine – napotki

Skladno z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije lahko do 0,5 % dohodnine namenimo enemu ali več upravičencem s seznama, na katerem je po novem tudi ŠD Jesenice.
Davčni zavezanci smo se o tem, komu bomo ta del dohodnine namenili, opredelili pred dvema letoma. Takrat našega društva še ni bilo na seznamu upravičencev.
Zahtevo lahko spremenimo kadarkoli prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Iz zahteve morajo biti razvidni:

  • ime, naslov in davčna številka davčnega zavezanca,
  • ime oziroma naziv in davčna številka upravičenca, ki se mu namenja del dohodnine (torej ŠD Jesenice, Ledarska 4, Jesenice, 13894005)
  • ter del dohodnine, ki se mu namenja.

Samostojni podjetniki in družbe vsako leto do konca februarja oddajo bilanco-davčno napoved. V tistem obrazcu je rubrika, kamor vpišejo davčno številko organizacije oz. institucije, kateri želijo nameniti odstotke od pobranih davkov. Samostojni podjetniki imajo na ta način možnost, da se vsako leto sproti lahko odločijo, komu oz. kam namenijo ta denar.

Glede na to, da je v Športnem društvu trinajst klubov, bi bilo priporočljivo, da kot klub sporočimo imena vseh, ki se bomo za to odločili.